dimecres, 19 de juny del 2013

Tres generacions al tros

Aprofitant els dies llargs, i que les nenes fa poc van dir que feia dies que no anaven al tros, avui per la tarda, amb el suport de l'avi, hi he anat amb les nenes.

Feina poca, però amb bona companyia ;-)

Treure herbes de les parades, repassar tomaqueres (xupons i entutorar), recollir 4 maduixes (4, els dies de núvols suposo que afecten), i posar una espècie de cel·losia dalt de la pèrgola per veure si la passiflora agafa per la part superior. Les nenes han tret herbes, collit maduixes i arrencat pastanagues.

Les darreres mongetes sembrades comencen a treure el cap, tot i que algun animaló ha estat escarbant a la parada on estan. Avui ja he collit algunes mongetes, les primerenques, però més pq no treguin forces a les plantes que per menjar, no han estat ni deu.
Quelcom passa, doncs les primeres que vàrem plantar (dreta), no creixen gaire, i les més tardanes son les que ja arriben al metre d'alçada (esquerra).

Les cebes segueixen un creixement sostingut, tot i les incursions dels talps, que ja han causat unes deu baixes en total...

Les pebroteres van agafant cos, traient flors, i alguna ja te algun pebrotet, segueixen tenint una mica de pugó, que anem tractant setmanalment, i les albergínies també comencen a agafar volum, fulles grosses, i flors.

Els espàrrecs son un altre mon, petitons, no creixen gaire, però seguim amb el problema del reg, i clar, passa factura a tot el que tenim plantat....


I per acabar una bona notícia, o millor dit, dues. Les carbassoneres han sobreviscut una setmana més, i comencen a fer la pinta que ja no podran amb elles. La segona, és una carbassera, que ha tret el cap, i tot i que en vaig plantar dues de juntes, que n'hagi sortit una, ja és tota una bona notícia.

I dues fotos més per acabar... El tomàquets, que van engreixant...

I una carxofa que ha florit, el color és espectacular... tot i que la foto no en fa justícia.

Fins la propera!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada