diumenge, 9 de juny del 2013

Repassant parades

Avui, aprofitant que hem coincidit en Genís i jo, he refet alguna parada que estava sense tocar desde que varem recollir la temporada d'hivern.

Us poso un parell de fotos per a que veieu la "metodologia" emprada per fer les parades:

Posem dos taulons de fusta delimitant la parada, i llavors hi aboquem el compost. Quan la zona dels llistons està plena, es nivella amb la mà al gruix desitjat (nosaltres fem 3-4 dits de compost), i llavors movem els taulons per anar fent tota la parada. Com que les nostres parades son llargues (9 metres), hem de fer aquest procediment 3-4 vegades, però val la pena, perque és molt millor, que fer-o sense els taulons de guia.

Un cop feta tota la parada (o la part qe es necessiti), ja no cal tocar res, senzillament, plantar si cal.
Nosaltres només la preparàvem, així surten menys herbes, i la setmana que ve ja hi podrem posar més mongeteres. Així és com ha quedat.





Mentre jo feia això, en Genís ha repassat els camins (ja es pot veure la pila d'herba al lateral esquerra de les fotos), i hem collit 4 coses, enciams, pastanagues, un parell de cols i maduixes. També hem repassat tomaqueres (xupons i entutorar) i hem posat canyes a les darreres plantades.

Just abans de plegar, hem "fumigat" les tomaqueres, mongeteres, albergínies i pebroteres amb un suc que ha portat en genís, decocció de tomatera i cua de cavall amb un xic de sabó, pel pugó, que encara en tenen les albergínies.

I no hem fet més feina perque els dos estàvem baldats, i no cal forçar el cos, que ja tenim una edat ;-)

Bona collita!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada