diumenge, 16 de juny del 2013

Més tomaqueres!!!!

Donades les temperatures altes, avui hi he anat al vespre, a partir de quarts de vuit... Això ha fet que no hagi tingut gaire temps (n'he sortit a les 22:00 gairebé fosc), però no he suat ni una mica :-P

L'objectiu d'avui era plantar una nova tongada de tomaqueres, fetes a casa a partir de llavors, tot i que amb algunes baixes...

He plantat rosa d'artesa (2), pometa (2), cirera negra (2), pico luce negre (2), raft i pota negra.

En comparació amb les primeres tomaqueres fetes a casa, aquestes han estat sempre a la terrasa, al sol i clima sense filtres, i teníen més bona pinta. En el procés algunes no han reixit (pota negra), però el balanç és molt bo. N'he fet fotos per recordar quina es quina, i si puc aquesta setmana les marcaré amb alguna brida amb el nom, per tenir-ho més a mà.










 Ha estat casualitat que mentre les transplantava estava funcionant el reg (en parlaré més tard) i la terra estava humida i preparada per les noves plantes.

Les he plantat soterrant-les una mica, amb les primeres fulles arran de terra per a que arrelin millor i no pateixin tant pel canvi. En comparació amb les primeres que hi vaig posar, les arrels es veien amb claredat envoltant la sorra de la planta.

Poc a poc anem afinant els processos...



També he aprofitat per plantar pebroteres, que les tenia a casa de feina temps, però no acabaven de crèixer, i he pensat que per estar a casa, millor al tros a veure si creixen, i si no és així, doncs no cal pensar-hi més.

I les darreres a ser transplantades han estat les mongeteres baixes, no se que passa, però les del tros, de 3 només en queda 1... A casa ja en tinc més de plantades, unes 8-10, per seguir afegint més mongeteres, a veure qui guanya.

Algunes parades comencen a fer goig, com la de les solanàcees, tomaqueres a banda, amb les pebroteres i les albergínies, sembla que la plaga de pugó està controlada.

El reg: estem tenint MOLTS problemes amb la bomba, que cada cop que rega, li entra aire, i no torna a regar automàticament al dia següent, i les plantes estan patint un xic massa la calor i la falta d'aigua, esperem que en breu ho tinguem resolt, o tindrem una collita minsa.






Els tomàquets primerencs agafen tamany,  i tot i que sembla que hem anat un xic tard en omplir la parada de les tomaqueres, el fruit no trigarà tant, doncs les primeres van agafar molt bé, i estan produïnt en bona quantitat.

Aquesta setmana miraré d'anar-hi amb les nenes, que fa molt de temps que no hi van, i al sortir de l'escola, ja no fa tanta calor....








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada