dilluns, 6 de maig del 2013

Seguim fent planter

Mireu que formós el planter de tomaqueres....
Hem patit alguna baixa, un dia va caure una safata a terra. Tenim un munt de tomaqueres, alguns pebrots (verds, padró), 2 cogombres i una albergínia. Tot això aquí concentrat. No ho hem portat al tros, pq al tros ja tenim tot això plantat, i és més o menys de la mateixa mida (tomaqueres i pebrots)... Mirarem d'allargar-ho un parell de setmanes, i llavors ho portarem al tros per fer la següent tongada.




Ahir vam començar amb un nou mètode (però no per això novetós, doncs l'haurem fet gairebé tots a l'escola), que consisteix a posar les llavors en un drap humit pq germinin, i després les posarem en petits testos. Perquè ho hem fet així? Per ensenyar les nenes un altre pas de les plantes, que aquest no l'han vist encara...


En aquest cas, hem posat llavors recol·lectades per nosaltres de carbassa (estil "pera" (2 blanques)), mongetes (alta/ plana (1 marró) i baixes/rodones (4 blanques)), carbassa "patisson" (o peter pan, una petitona (3 clareta) i carbassa "de cel" (les dues més grosses). Les dues darreres carbasses, varem comprar la llavor. Al tros ja vaig sembrar mongetes de les baixes, però només ha reeixit una de les 4 plantades, 3 d'elles van caure sota foc enemic, sense identificar.



De les llavors posades amb oueres, ja han sortit els pebrots eròtics (un xic picants) i les tomaqueres negres, però de la resta... Ni intenció.
Les de tabac ja sabíem que trigarien molt, però les de cogombrets i regalèssia tampoc volen sortir.
Però a paciència no ens guanyen, seguirem esperant.
I si ens avorrim, mirarem de germinar-les amb drap, a veure si tenim més sort i en garantim l'èxit (a l'escola no fallava)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada