dijous, 2 de maig del 2013

Pluges primaverals

El títol resum l'estat del tros. No hi hem anat des de diumenge passat (es va passar el cap de setmana plovent), i avui era un goig veure tant de verd, llàstima que la majoria estigués fora de les parades.


Cebes espigades
La sorpresa han estat les cebes, que estaven moltes ja espigades, i no poc, algunes amb el cor de més d'un metre....
Com que la ceba ja estava molt grossa, hem aixafat les fules de totes, perque ja no creixin més, i tocaria treure el reg, però com que no estan al final de la parada, no hem pogut. Quan hi anem el cap de setmana ja les traurem de terra, i les deixarem secar al sol.


La dotzena de tomateres que tenim, ja fan més d'un pam, i avui, en precari, els hi hem posat ja canyes per tutoritzar-les, perque creixin cap amunt. Algunes d'elles ja tenen flors, això ja rutlla.


Espinacs espigats
Tots els espinacs que queden estan espigats, però avui no hem tingut temps, ja els traurem el cap de setmana. Les darreres patates no han sortit totes, però les velles segueixen creixent, encara no els hi hem post palla, a veure quan tenim temps...


Enciams i pastanagues
Els enciams estan molt macos, avui n'hem agafat 2, i el cap de setmana tocarà collir-ne 4-5 i repartir entre la família, perque en tenim molts de grossos i formosos.

Les pastanagues també han crescut molt bé, i en tenim un munt, hem d'esporgar-les una mica, que estan molt juntes, però n'hem tret una, i ja estava bastant crescuda....

Les faves estan també a les últimes, i toca arrencar-les, avui no hem tingut temps.

Les mongeteres plantades van creixent, i totes han aguantat el transplantament.

També les maduixeres han fet una bona estirada, i avui, també en precari, les hem cobert amb xarxa per dificultar un xic la feina als ocells, que ja n'han menjat més que nosaltres.

 Les verdures que queden d'hivern (coliflors, i cols bàsicament) estan prou fetes, avui hem collit dos coliflors, el cap de setmana en cauran dos més, i possiblement 2 cols més.

Vaja, que tenim feina acumulada pel proper cap de setmana, però esperem que amb el solet, i la salut recuperada, avancem i fem una bona posada a punt... Per que si no les herbes amagaran les verdures.

Us deixo aquí la foto del que hem collit avui, no és molt, però prou per menjar uns quants dies.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada