dissabte, 11 de maig del 2013

Cansat és poc. Però ens hem posat al dia.

Avui tocava fer feina per mirar de deixar-ho tot un xic en ordre, i així ha estat.
Ens hem trobat amb en Genís al tros a les 9 del matí, i durant gairebé 3 hores sense parar. Però ha valgut la pena. Després ell ha marxat, i ja he anat a un altre ritme, fins gairebé les dues. Però ja fa goig (tot i no tenir foto per certificar-ho :-(.
Totes aquelles feines que teníem pendents, avui les hem et (gairebé totes, ens falta posar aixetes a les mànegues).

Hem arrencat tots els espinacs que quedaven, estaven espigats de feia dies. També hem arrencat les bledes, que a banda que moltes estaven espigades, també tenien pugó, MOLT pugó. Hem fet net. Les carxoferes també tenen pugó, però mirarem de flitar-ho amb aigua i sabó potàssic per matar-los tots. (en Genís diu que també hi posa un bull de tomatera a la mescla).

Seguint amb la "neteja" de temporada, les faveres han passat a millor vida, estaven ja molt caigudes, i les faves eren molt grans i ja no en sortien de noves.

També (avui en Genís ha agafat l'aixada), hem netejat d'herbes el marge que dóna al tub gros de reg, que estava molt ple d'herbes, i així mirem de fer una barrera sense herbes per defensar-nos (ni que sigui psicològicament) del caragols, que segueixen havent-hi un munt. Per cert, tenim una caragolera, que és un recipient de terrissa amb forats, on es deixen els caragols dins per que "netegin" els budells. Així anem acumulant caragols i a banda de netejar l'hort, farem una caragolada de tant en tant ;-) Quan ho recordi li faig una foto.

Aprofitant que he portat algunes tomaqueres del planter de casa a una companya del tros, he plantat 2 de cada tipus excepte pometa (que ja en teníem): raft, cirera, picó i rosa d'artesa. Comparades amb les altres, es veuen esquifides i pàl·lides :-(

A banda de netejar el tros, hem collit molts enciams, doncs començaven a espigar, i alguna coliflor que també s'estava espigant.
I avui hem collit les cebes, totes, i fa goig la quantitat que ha sortit, i la mid dels bulbs. Com ja vaig dir, el problema es que estaven florint, la propera tongada caldrà estar-hi més a sobre. El problema es saber quan cal doblegar la tija per indicar-li que ja li toca parar de créixer. Avui he trobat la resposta. En faré una entrada especifica per tenir-ho una mica endreçadet.




A banda de collir les cebes, hem collit també tots els porros.

Els alls comencen a groguejar, i ens han comentat que cal doblegar la tija per que comenci a engreixar-se l'arrel i fer la cabeça d'alls. Avui no ha donat temps, nova feina pel proper dia.

També hem aclarit les pastanagues, encara son petites, però comencen a estar apretadetes... Quan portàvem una estona hem decidit que calia triar millor el dia, doncs avui el terra estava un xic sec, i costava fer-ho sense que es trenquessin.

Al final, en un últim esforç, he posat compost allà on ja hi tenim plantat, però encara no hi havíem posat per que no en teníem. Enciams, tomaqueres, pebroteres, albergínies i mongetes ja tenen la seva capa per protegir el terra, aguantar més l'humitat, i dificultar a l'herba el seu creixement.

Fotos del dia:
Les tomaqueres del planter vs les "altres"
Collita del dia. Falten cebes, porros i pastanagues.
Les cebes just després d'arrencar-les


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada