dimecres, 20 de març del 2013

Feines primaverals

Avui he anat al tros, tot i ser dimecres, doncs comença  fer caloreta i sol, i les herbes això ho noten una barbaritat.

He tret un munt d'herbes, sobretot de la zona de les pesoleres, que cauen cap a sud, i clar, sota seu s'hi fa una selva d'herbes.

Després de treure herbes, i per descansar un xic l'esquena, he netejat canyes, que ja varem arrencar per la lluna vella de febrer, però no haviem netejat. Com que tinc un pelacanyes, fer punta a la base, i treure la pell seca, és un momentet (tot iq ue cal anar amb compte, que el pelacanyes talla un munt!!).



Per tal de preparar el sòl per plantar les primeres tomaqueres, a la parada on toca que hi vagin (elles, i els pebrots i albergínies) he tallat les faves (només a una punta, que era on estavem més avançades) i les he deixat allà mateix, per a que facin de protector del terra, i l'alimentin. Diuen que per aprofitar millor el nitrògen que deixen al terra mentre creixen, cal tallar-les abans que facin el fruit, doncs aquest procés torna a absorbir el nitrògen del terra.

Aprofitant tota l'herba treta (també he netejat el marge del camí), li he fet una repassada al compostador, removent el contingut, i regant-lo amb aigua de la bassa per ajudar a la descomposició del verd que hi ha dins.

Tenim un problema amb les cebes, doncs algunes han començat a fer flor (bé, la tija d'on sortirà la flor), tot i que el bulb encara no està desenvolupat. He hagut d'arrencar la tija, a veure si aguanten un xic més de temps. N'he tret una per veure si a sota el bulb era maco i formós, però no :-(
Teòricament n'havia de treure bastantes, pensant que ja era hora, però veient que els bulbs encara eren petitons, provarem a esperar uns dies.


Aprofitant la visita, he collit pèsols, faves, una col, i un munt d'espinacs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada