diumenge, 17 de març del 2013

Dia plujós però profitós

Avui, tot i el mal dia que feia, he pogut anar al tros una estoneta... No he tingut temps de treure herbes (i donades les pluges que ha fet, n'hi havia bastantes), pèro he pogut collir de tot una mica...
5 porros ben formosos, un enciam i espinacs (veure foto): els espinacs no arrenquem la planta, sinó que anem collint les fulles grosses, així allarguem la planta, i sempre mengem fulla tendra. Donada la pluja, tocarà rentar-les amb més cura.

També he collit bastants pèsols i les primeres faves, petitones, per poder menjar favetes.
 Les faves, les tenim molt altes, i per això mateix (avui m'ho ha explicat el Dani, el pagés de baix) se'ns cauen i trenquen. M'ha comentat que quan tenen un metre d'alçada, cal escapçar-les perque no creixin més. Ho tindrem en compte la propera vegada.

De faves en tenim moltes, perque a banda de plantar les que tocaven per collir, n'em plantat també a la parada on aniran les solanàcees, per fer adob verd, i nitrogenar la terra, i arrencar-les abans que donin fruit (que tornaria a agafar del terra el nitrogen). Les deixarem a la mateixa parada tallades, pq alimentin el terra.

Us deixo també una foto de com teníem avui el tros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada