diumenge, 7 d’abril del 2013

Dia productiu

Avui ha estat un dia ben aprofitat. Solet, jo i en Genís, i molta feina.

Encara amb el reg
Per començar ha tocat posar en ordre la parada on aniran les solanàcees, doncs vaig deixar les faveres amb l'arrel dins terra, i estaven rebrotant, i ha tocat arrencar del tot, treure herbes, i treure el reg, i deixar-lo  just per a que regui les tomateres, pebroteres i albergínies que hi tenim. Esperemq ue la setmana que bé tinguem ja el compost per preparar totes les pardes per afrontar l'estiu.



Després li ha tocat el torn a les pesoleres. Com que tenim un problema amb les canyes (estan fetes malbé i semi caigudes) i per tant les pesoleres
no pugen del tot, ens ha tornat a sortir l'oïdi, i hem decidit arrencar-ne la meitat (les més velles), per començar a posar-hi ja (de cara a la setmana que bé) algunes mongeteres i cols. La feina no ha estat fàcil, doncs al tenir malla per a crèixer, ha calgut arrencar les pesoleres (aprofitant els pèsols que hi havia) sense trencar la malla per aprofitar-la per un altre ús (no per les pesoleres, que hem decidit posar-ne una altra de més alta, per a que creixin més). Finalment hem deixat gairebé la meitat de la parada amb pèsols, doncs les plantes tenien encara flors, i fruita, i clar, tampoc era qüestió d'arrencar-ho tot, si no en necessitàvem l'espai. Ha estat tota una sorpresa trobar tanta quantitat de cargols dins les pesoleres, un munt!!! Un cop tot el necessari arrencat, recollir de la resta de parada els pèsols, i les faves, que n'hem tret una bona quantitat.

Després hem arrencat la punta d'espinacs que ens quedaven a la darrera parada ( on hi posarem més enciams), i em tret els que estaven ja espigats d'on encara en queden molts, segurament els acabarem treient, i en plantarem de nus en breu, ja es veuen "vellets".

Finalment hem collit alguns enciams i pastangues, i les cols que quedaven de les primerenques, que sembla ja no creixien, però els cargols les atacaven igual...

Aquí us deixo el que n'hem tret avui:

Aquests dits llargs que tapen objectiu... ^^
La setmana que be ens tocarà si o si posar aixetes a les cintes de reg, uns dels compromisos de l'associació per evitar fuites innecessàries.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada