dilluns, 5 de maig del 2014

Els pèsols ja no aguanten la calor...

I per tant ha tocat arrencar-los juntament amb els tirabecs. Estaven ja plens de fongs, i tot i que en seguíem collint, cada cop eren menys, i amb més fongs. Per tal de deixar els fongs lluny de les mongeteres (que ja estan creixent, hem optat per arrencar-los avui que hi érem els dos, i així aprofitar la mà d'obra...

A banda d'arrencar pesoleres i tirabecs, hem posat les canyes a les tomaqueres, que ja estan grans i necessiten la canya per aguantar-se i seguir pujant. Algunes tomaqueres ja tenen fins i tot tomàquets tot i tenir poc més de mig metre d'alçada.




Ja que hi erem, hem acabat de posar canyes a la resta de tomaqueres que tenim plantades, i ara estarem uns dies sense plantar-ne més, per mirar d'allargar la temporada, i collir al setembre també tomàquets, i que a l'agost no tinguem molta producció, doncs marxarem fóra ;-)

Aquest any les hem lligat curtes, i si podem les tallarem (les canyes), pq les tomaqueres no tirin molt amunt, i siguin més productives i més baixes ;-)

La caloreta ja es nota i les maduixeres van fent la seva feina, que no és poca...  em collit bastantes maduixes, i n'hi havia moltes ja fetes malbé pels llimacs, caldrà lluitar contra ells i guanyar... Hem aprofitat i les maduixes madures caigudes, les hem "llençat" a l'altra parada a veure si conseguim fer-ne una altra, no per tenir-ne més, sinó per moure-les, i que siguin més joves, doncs ens varem dir que 3 anys era el màxim, i aquest ja és el tercer... tot i que com van rebrotant, no crec que n'hi hagi més de velles que de joves... La collita ha estat molt bona...




 De la resta, tirar sabó potàssic a les carxoferes, tomaqueres i resta de solanàcees pq les carxferes tenen pugó, i cal contraol·lar-lo.

I collir, com sempre, ràpid i corrents abans de marxar...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada