diumenge, 16 de març del 2014

Comença la primavera??

Avui ha estat un dia de feina al tros (després de molts dies) doncs el sol i la caloreta convidava a anar-hi (i la família em permetia combinar-ho).

Aquí teniu les fotos de l'estat actual de les parades:

Primera parada:




A la dreta, porros, enciams, bledes, cebes i al final, espàrrecs.
A l'esquerra, patates en primer pla ( ho seguim intentant) alguna coliflor encara, i més enciams.

Segona parada:
Maresme, terra de pèsols. a la dreta pèsols de principi a fi, a l'esquerra, alguna coliflor que quedava, i més pèsols en primer terme, darrera d'aquests, faves.

Pesoleres en plena floració, i aquí tenim dubtes: Cal plantar dues rengleres per parada? Les de darrera (cara nord), no reben molta llum i tenen tendència a anar endavant,  amb el que el pes queda mal distribuït i ens tomba les canyes quan comencen a estar carregades. De cara a l'any que ve dèiem de plantar només una filera, a veure que tal surten, i així també respiren millor, i tenen menys fongs.

Les faves ens agraden més aviat petites, son més tendres i ràpides de cuinar, i no tenen el gust tant fort... i facilita que en mengin les nenes.


Tercera parada:
No es veu res no?? Es que no hi ha gaire per veure, faves, faves, i més faves. Aquestes, per acabar tallant per nitrogenar la terra, per preparar-la per les solanàcees. i darrera, que sembla que no hi hagi res.. més faves, però aquestes mes petites. I un raconet per....
(sento la qualitat de la foto :-( ) Maduixes. Ja hem començat la feina  que saltin a la parada de l costat, però de moment, segueixen aquí, formoses elles.


I quarta parada:
A l'esquerra, alls, espinacs, alguna fava, i més cebes. Les cebes, mirem de plantar-les al final de la parada (reg), per retirar-lo els darrers dies, i que comencin a secar-se de fora. A la dreta, faves (per nitrogenar), cols de Brussel·les, erm de l'hivern encara per omplir, i més cebes


Cols de Brussel·les
Davant de les parades (pel mig tb n'hi ha alguna, però se'ns van morint), hi tenim una filera de plantes aromàtiques o de floració:
Maria Lluisa, margarides, tarongina, romaní, etc, per facilitar que hi vinguin insectes i ajudin amb el procés de la fecundació ;-)

A l'esquerra de la fota es poden veure carxoferes, les tenim aquí, al final de línia, a veure si aquest any si que fan alguna carxofa ;-)

Després de treballar un parell d'horetes, sempre surt herba o plantes (en aquest cas, vaig tallar mitja parada de faves, per deixar el nitrogen a terra, i clar, cal aprofitar-ho tot.

Aquest és el primer compostador que varem fer, i està semi-colgat, i el tapem amb bosses d'adob, i l'omplim també de tant en tant. Avui ha tocat buidar-lo un xic, passar el contingut al compostador a quatre vents i hi he posat bastanta planta de fava, pq vagi fent caliu i compost.

La collita tot i que no espectacular, bastant bona, es nota que comença a fer menys fred, i més sol.
Porros, cols de Brussel·les, primers pèsols, espinacs (tallem només la fulla), espinacs de diversos tipus, coliflor i faves, moltes faves.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada